Diner

 

Heerlijk Japans eten als diner

Vanaf 17:00u – 23:00u bent u van harte welkom om te komen dineren bij ons. Dan laten wij u kiezen uit de beste sushi en andere Japanse gerechten. Met meer dan 90 gerechten heeft u zeker genoeg keus. Doordat u vijf keer vijf gerechten mag kiezen, kunt u veel Japanse gerechten uit proberen. Wilt u graag advies van ons, dan is dat zeker mogelijk.

Wilt u onze chef-koks aan het werk zien? Wilt u weten hoe de sushi wordt klaargemaakt in Veenendaal? Kom dan aanschuiven bij onze sushibar en zie met uw eigen ogen hoe de verse sushi bereid wordt.

Al la carte

Bij ons heeft u ook de keus om al la carte te dineren.
Dit kan alleen als de hele tafel al la carte dinert.

Zakelijk dineren

Door de sfeer en service is ons restaurant de ideale gelegenheid voor een avondvullend programma en een comfortabele plek waar u zowel prive als zakelijk kunt dineren. Op de 1ste verdieping is er ook een aparte ruimte voor uw bedrijfs-feesten, vergadering, recepties en jubileums. Daar hebben wij plek tot wel 80 personen. Voor meer informatie kunt u altijd telefonisch contact opnemen door te bellen naar het telefoonnummer 0318 – 505 602.

Reserveren bij ons Japans restaurant

Wilt u graag komen dineren bij ons Japans restaurant in Veenendaal? Maak dan gebruik van het reserveringsformulier. Vul het formulier volledig in en na bevestiging van onze kant is uw reservering definitief. Natuurlijk mag u ook telefonisch reserveren door te bellen naar het telefoonnummer 0318 – 505 602.

De oorsprong van sushi

De oorsprong van sushi ligt in de conservering van vis. De vis werd namelijk gefermenteerd met rijst, wat aan het begin van onze jaartelling in Zuidoost- Azië een gebruikelijke manier was. Deze conserveringsmethode verspreidde zich over het Azië en bereikte ook Japan.
Toen steeds meer Japanners zich verse vis konden veroorloven, werd rijstazijn toevoegd om de ietswat zure smaak van de gefermenteerde rijst na te bootsen.

In de negentiende eeuw kreeg in Tokio de huidige sushi vorm, bestaande uit verschillende soorten vis, zeevruchten, groente en zeewier, samen klaargemaakt in kleine, sierlijke hapjes. Sushi kent meerdere ingrediënten, waarvan de rijst altijd terugkomt en de overige ingrediënten aanvullend zijn.